GastroVin

Grilla och prova vin

Föregående Nästa
P1030903.JPG
Då står jag där igen, intill grillen iförd bermudas short och snyggt åtstramande ticha. Det är sommar och livet leker! Grannen är snart utrökt för säsongen och det är en skön att det blir lite lugnt på solsidan.

Beskrivning:

Som ni förstår så är det rödvin och kött som skall kalasa på och denna gång, återigen så dricker vi vin från Sydafrika. I afton så bjuds med på Bordeaux inspirerade droppar, som om sydafrikanerna inte skulle kunna göra  en egen stil, och det är precis vad de kan. I glaset häller vi i kväll upp 2011 Alto Estate Cabernet Sauvignon från Stellenbosch. Jag känner på mig att vinet kommer bli strålande till köttet innan vi ens provat de två. Doften är stor och det är som att få en lavett av en större humidor, som är fylld med ceder, viol, vinbär och en del blöt ek. Smaken är balanserad med ändå lite kaxig. Plommon tonerna som gullar med övriga röda bär som vita vinbär. Vinets kropp är strålande och välsvarvad. Tänk er en Bond brud i lyxförpackning.


Till detta så grillar vi stora mänger med japanska revben som fantastiska Pia Wall skapat. Se länk nedan för att ta del av gudomliga smaker och texturer. Det är alltid bra till viner som dessa att krydda på ordentligt så tanniner och fat så leverera från sin bästa sida och när de harmonierar med varandra så kan rättens fetma ta hand om vinet sträva sidor och för att ta fram vinets frukt så används det kryddor som ingefära och chili. Tro mig detta vin och denna rätt är som skapta för varandra.


För övrigt så skall Ni alla vara glada över att ni slipper att beskåda undertecknad med mitt ohyfsade bordsskick, revben runt hela munnen. Såsen rinner nedför hakan och sörplandes av vinet så… det räcker där. Stort lycka till med grillandet och vinandet!


”Alto Estate är en rödvinsfarm som ligger på Helderbergs sluttningar i utkanten av Stellenbosch och är en av de äldsta egendomarna i Sydafrika. Altos vingårdar består av en smal remsa land som är 1,8 kilometer lång och går rakt uppför Helderberg, vars toppar tornar upp sig ovanför denna Estate. Vingården sträcker sig från 100 meter över havet nere vid Annandale Road upp till 500 – 550 meter, det högsta vingårdsläget i Helderberg, där man från toppen av vingårdarna har en magnifik vy och man ser Table Mountin, False Bay, Robben Island och givetvis både Atlanten och Indiska Oceanen.”

Tips

Åter igen låt fantasin flöda, vinet passar till allt Svensk bra kött från känd bonde. Prova med vår rökiga tomatsås som ni finner recept på vår sida.