GastroVin

De är tillbaka i rätta händer

Föregående Nästa
Gammal bekant i ny fattning, smakrika viner med god kropp och själ. Detta vin är nyhet på Systembolaget och vi har provat och tyckt till. Skall bli spännande och se vad ni tycker!

Beskrivning:

Glasen är fyllda med kvällens röda vin. Och blenden för vinet är följande. 60% Shiraz och 40% Cabernet Sauvignon. Vinet har en muskulös kropp med god finess av svarta vinbär och torkade kryddor. Shiraz pepprighet är gemytlig och jag känner en ton på nosen av kallt fett av italienskt torkat späck. Smaken är bra, till en början lite mesig, men att det kommer att ske ting med vinet till all mat som står på bordet. 2013 Graham Beck Shiraz Cabernet Sauvignon. 


”Graham Beck Wines grundades 1983 i området Robertson av entreprenören Graham Beck. Efter stora framgångar i gruvindustrin kunde han förverkliga sin dröm att bygga ett toppvineri i ett område där han såg stor potential och i princip ingen annan odlade druvor. Här kunde Graham också bedriva sin passion med hästuppfödning, vilken är en stor del av Graham Beck Enterprises. Robertson ligger regionen Breede River Valley som förutom Robertson består av Breedekloof och Worcester. Regionen är varm och har väldigt lite nederbörd, så konstbevattning är ett måste. Robertson är det område som har flest wards i Sydafrika (9 stycken) på grund av dess mikroklimat, eller Terroir. Graham Beck är mest känt för sina mousserande viner av typen Méthode Cap Classique (MCC), som innebär en andra jäsning i flaskan. Deras ansvarige vinmakare för dessa viner är ingen mindre än Pieter “Bubbles” Ferreira, som är landets mest kända vinmakare för mousserande viner. Graham och hans hustru Rhona Beck var också filantroper och väldigt engagerade i många sociala projekt i området och har bland annat byggt ett Skill Center där utsatta människor kan få utbildning eller delta i olika aktiviteter.”