GastroVin

Selvarossa Riserva 2011

Föregående Nästa
Vi fortsätter med att leverera mycket goda grillviner till sommarens ljumna kvällar. Dofterna och smakerna från grillen är bara en början till vad vinet kommer att bli.

Beskrivning:

2011 Selvarossa Salice Salentino Riserva. Här har vi ett vin som vi kommer att tala om mycket i framtiden. Ett vin som passar min palett till fullo och det är inget annat att göra än att fylla upp facket i källaren med en låda av vinet.


”Druvor från äldre vinstockar av Negromaro och Malvasia handplockas, därefter sker ännu en selektion för att säkerställa högsta kvalitét. Druvmusten jäser i 14 dagar i roterande ståltankar, följt av lagring på franska 230 liters ekfat i 9 månader. Efter buteljering lagras vinet i 6 månader innan lansering.”


Vinet har ett fint djup och gentil välsvarvad kropp. Smakrikt och vinet sitter länge kvar i gommen. Frukten är generös och här bjuds jag på plommon, vanilj och körsbär. Typiska drag från örtagården och det är backtimjan och soltorkad basilika som gör sig mest kända. Fatens inverkan på vinet är fin och tanninerna är lekfulla och gör vinet komplett. Ett mycket gott vin rent ut sagt.


Länk till vinet!

Tips

Detta spanska griskött är magiskt gott, har smakrikt fett och riktigt mört kött.