GastroVin

Getost när det är som godast

Föregående Nästa
Denna chevre ost, varför är den så underskattad. Massor med smak och hälig krämghet. Vad kan gå fel?

Ingredienser

  • 4 skiva(or) Getost
  • 1 knippe Rosmarin
  • 1 knippe Timjan
  • 1 knippe Persilja
  • 4 msk Honung
  • 2 dl Valnötter
  • 1 krm salt och peppar

Gör så här:

1. Skiva upp osten i valfri tjocklek


2. Lägg upp osten i en form som klarar av ugnen


3. Häll på valnötterna och de färska örtera


4. Toppa med honung, salt och peppar


5. Sätt ugnen på 225 grader


6. När osten börjat smälta så är den klar


5. servera direkt från ugnen, osten är juvligt god varm

Tips

Varför inte ta denna rätt som en starter inför en god varmrätt. Fungerar lika väl som ett vegetariskt alternativ som varmrätt. Glöm inte vinet, och då gärna ett vin från Loiredalen och gjort på druvan Sauvignon Blanc.