GastroVin

2011 Au Bon Climat Pioneering, Chardonny på toppnivå!

Föregående Nästa
P1020886.JPG
Det dricks bara mer och mer kvalitets viner i landet Svergie, ingen är gladaren än jag för det, här kommer en enastående god Chardonnay.

Beskrivning:

I glaset har vi Jims fantastiska 2011 Au Bon Climat Pioneering ”Nuits-Blanches au Bouge” Jim förklarade att redan efter några månader efter buteljeringar så visade vinet upp sin fantastiska kropp.


Vinet har fått lagras 18 månader i Franska fat.


Doften är stor och "kaxig", det trycker på med dofter som kryddnejlika, varm limejuice, vaniljens toner är enastående.


Smaken är ännu större än sin doft och jag adderar till faten feta och bekvämliga viskositet som vinet bland annat får av sin tid i fat. Vinet blomstrar ut om akacia honung och lavendelns färska toner som är extra ordinära.


Vinet har samtidigt en pigg och elegant syra med minerala toner. Ett vin som dricks med nöje i dag och kommer att bli ihåg kommer som ett av årets absoluta toppviner av Chardonnay.  


 


Finn Au Bon Climats viner här!


 ”Detta vin representerar de bästa cuvéer från de bästa delarna av Jims druvor i Santa Maria Valley. En mycket liten skörd på Le Bon Climat mognade snabbt tack vare perfekta förhållanden, medan de mer kraftfulla från K blocket vid Bien Nacido tog en månad längre än Le Bon Climat att mogna. Le Bon Climat är planterad med Dijon Clones 76 och 96 som har egenskaper att mogna snabbare än Davis kloner av Chardonnay. Block "K" på Bien Nacido är en av de ursprungliga block planterade vid Bien Nacido i början av 1970-talet. "K" Block är alla UC Davis klon 4. Vanligtvis som druvorna mognar kommer sockernivån öka medan syran kommer att minska. Ju kyligare klimatet, desto långsammare sker denna process.”


 


Låt er njuta av detta vin till följande recept;


 

Tips