Terese Cedergren

Zucchininuggets med spaghetti och tomatsås

Föregående Nästa
ED170283-ADFA-4018-94F9-5C0B0D2114AF.jpeg
Bland de godaste som finns att göra med zucchini är enligt mig "zucchini fritters" här är en smarrig variant serverad med Benjamin Ingrosso´s tomatsås och spaghetti. Kallar dessa för Nuggets men går även bra att kalla bullar då jag "trillade" den som klassiska köttbullar.

Ingredienser

  • 0,8 kg Zucchini
  • 1 msk salt
  • 2 st gul lök
  • 4 klyfta(or) vitlök
  • 200 g fetaost
  • 4 msk majsmjöl eller ströbröd
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 2 st ägg
  • neutral olja att steka i
  • Sås:
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 klyfta(or) vitlök
  • 2 st burk tomater
  • 4 själk(ar) basilika
  • Tillbehör:
  • Spaghetti
  • Topping:
  • Färsk basilika (valfritt)

Gör så här:

Nuggets


Riv zucchinin grovt på rivjärn. Lägg i en kökshandduk eller sil och salta. Låt dra 10 minuter och tryck sedan ut överflödigt vatten.


Finfiv vitlök och grovriv den gula löken.


Blanda med örtsalt, majsmjöl/ströbröd, ägg, smulad feta, och basilika. Dra något drag med svartpepparkaret över.Låt dra i 15 min.


Trilla/rulla zucchinismeten till nuggets/bullar.


Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna och stek på medelhög värme. Låt dem få en gyllene yta innan du vänder på dem. Beräkna ca Det blir ca 9 bullar/nuggets per portion.


benjamin ingrosso´s tomatsås


Värm olivolja i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftorna och låt de fräsa ca 2 minuter. Häll på tomaterna och tillsätt några kvistar basilika. Låt småkoka minst 40 minut.


Tips! Använd hela tomater på burk och klipp dem slarvigt innan du häller ned dem i kastrullen.


Koka pasta enligt anvisning och skvätt ner ett par skedar av pastavattnet i tomatsåsen för ett krämigare resultat.


Blanda ner spaghettin i tomatsåsen och servera med de frasiga zucchini nuggets. Toppa gärna med färsk basilika.


Prova även

Tips

Om du inte har feta så byt ut den mot riven ost eller parmesan.