Terese Cedergren

Zucchiniröra

Föregående Nästa
A622D8FC-9A8A-4B7A-94CE-431BF7DE22A2.jpeg
Ristik röra på ugnsrostad zucchini, mynta, citron och vegetabilisk crème fraîche. Perfekt tillbehör till rotfrukter, pasta eller kött.

Ingredienser

  • 0,4 kg zucchini
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 0,5 st citron
  • 0,5 kruka(or) mynta
  • 1 dl iMat Fraiche (alt. creme fraiche)
  • salt

Gör så här:

Rosta zucchini och vitlöksklyftor i ugnen på 120 grader i 1,5 tim.


Mixa sedan zucchini och vitlök med stavmixer till mos. 


Mixa ned övriga ingredienser. 



SERVERA MED


Servera med råa eller ugnsrostade rotsaker.


Jag rostade morötter långsamt i ugnen på ca 100 grader i 2 tim och serverade med röran. En klockren kombo till ett glas Morgon från Georges Duboeuf.