Terese Cedergren

Vitsparris med hollandaise, löjrom och räkor

Föregående Nästa
foodfolder-vit-sparris-hollandaisesås-löjrom
foodfolder-vit-sparris-hollandaisesås-löjrom-1
Med våren så kommer den efterlängtade sparrisen, speciellt den vita! Som gifter sig med den feta och något syrliga hollandaisesåsen, umami från löjrom och sältan i räkorna. En riktig lyxrätt! Glöm inte att fylla glaset med Riesling för den ultimata smakupplevelsen.

Ingredienser

  • 8 st vit sparris
  • 1 msk smör
  • 0,5 st citron
  • salt
  • Sås:
  • Hollandaisesås
  • Topping:
  • 20 st färska räkor
  • 100 g löjrom
  • garnera med tunt skuren salladslök

Gör så här:

Skär bort den träiga nedre delen på sparrisstjälkarna. Skala sparrisen med potatisskalare, börja cirka 2 centimeter från knoppen.



Sjud sparrisen (gärna i traktör) i saltat vatten med en klick smör och pressad citron i ca 10-15 minuter.



Skala räkorna, förbered hollandaisesåsen.


Lägg upp sparrisen på tallrikar, häll över hollandaisesås, toppa med räkor, klicka ut löjrommen och strö lite lök över.



Riesling passar som hand i hanske till sparrisen!