Terese Cedergren

Vildsvinsragu

Föregående Nästa
foodfolder-viltsvinsragu.jpg
Låt Toscana kliva in i ditt kök och gör en Pasta al ragu con cinghiale - ragu på vildsvin. Detta långkok är inte bara gott utan även ett "grönare" kött alternativ då vi valt ett viltkött från vildsvin. I glaset så serverar vi en Chianti classico från toscanska Castello di´Albola.

Ingredienser

  • 0,8 kg vildsvinskött
  • 1 st stor gullök
  • 2 st morot
  • 2 st stjälkselleri
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk viltfond
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timjan
  • 2 st lagerblad
  • 1 burk(ar) passerade tomater
  • Topping:
  • 1 knippe bladpersilja
  • parmesan
  • Tillbehör:
  • valfri pasta

Gör så här:

(Koktid - Grytbitar ca 1 1/2 -2 tim, Färs ca 40 min -1 tim)


DETTA RECEPT ÄR TILLAGAT PÅ Vildsvinskarré


Skala och hacka morötterna och sellerin i små tärningar, stek dem sedan i en gryta med riklig av olivolja tills de får färg och tills de blir mjuka. Lägg dem sedan på ett fat.


Hacka löken och vitlöken fint och fräs även den i olivolja. Tillsätt vildsvins köttet i grytan och bryn det.


Lägg sedan ned morötterna, sellerin, tomatpuré, passerade tomater, vin, fond och örter.


Låt ragun sjuda på låg värme i minst 1 1/2 timme. Ragun ska bli len med tjockare konsistens och köttet är riktigt mört. Behövs det addera vätska häll på mer vatten eller vin. Smaka av med salt och peppar.


Servera ragun med nykokt valfri pasta, parmesan & hackad persilja. I glaset rekommenderar vi Castello di´Albola. Vinet är silkigt med lena tanniner, fuktigheten balanserar fräschören från tomaterna i ragun och ackompanjerar örtigheten av rosmarin och timjan. Njut!


Lyssna på vårt podcast avsnitt om vilt där vi tillagar Vildsvinsragun och provar tillsammans med vinet.


Tips

Ett vardagligare och snabbare alternativ är att använda färs av tex. fläsk, nöt eller vilt. För ett vegetariskt alternativ testa Oumph- eller quornfärs.