Terese Cedergren

vegetarisk pyttipanna

Föregående Nästa
image.jpeg (162)
Har äntligen lärt mig att äta pyttipanna! Har lyckats få samman en vegetarisk variant som är makalöst god :) Perfekt rätt att göra när man ska "skåpsrensa", variera med olika linser, rotfrukter och grönsaker.

Ingredienser

  • 0,5 dl beluga linser
  • 0,5 dl matvete
  • 6 st hackad fryst spenat
  • 8 st broccoli (små buketter)
  • 0,5 dl sojabönor
  • 1 dl skalade bondbönor
  • 1 st morot(ötter)
  • 8 st mandlar
  • 0,5 st citron
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 2 st ägg
  • 100 g halloumi
  • 1 st avokado
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Koka matvete och linser enligt anvisning i buljong.


Riv morot.


Hacka vitlöken och hetta upp i en stekpanna med olja och smör. Häll ned spenat, bönor och broccoli. Pressa citron över och riv lite zest och strö över.


När matvete och linserna är klara blanda allt samman och häll ned riven morot och låt snabbt steka upp. Smaka av med salt och peppar.


Knäck två ägg över pytten och riv sedan halloumi över. Låt äggen bli klara på låg värme.


Lägg upp på tallrikar. Skär upp avokadon och hacka mandlarna och strö över. 


Njut!



Testa även;

Tips

Även gott att ha kyckling i.