Terese Cedergren

Vegansk och mjölkfri saffrans fudge med pistagenötter

Föregående Nästa
A338827E-1A0B-4A6D-B279-6ACFB79D5A92.jpeg
Saffransfudge passar perfekt på godisbordet till jul. Så skär dem i små munsbitar och låt dem stilla sötsuget efter en härlig julbuffé! Receptet är både vegansk och laktosfritt.

Ingredienser

  • 2,5 dl växtbaserad grädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 0,5 g saffran
  • 3 cl rom (valfritt)
  • 100 g vit choklad (vegansk)
  • 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här:

Koka grädde, socker och sirap till 120 grader.


Medan fudgen kokar så blanda saffran och rom i en liten skål, låt blandningen dra tills budgen nått sin färdiga temperatur.


Blanda sedan i saffran och vit choklad och rör tills det blir jämt, häll sedan ner pistagenötterna.


Plasta en form (ca 15x15cm) med plastfolie och häll i fudgeröran.


Låt den stelna i kylskåp innan du skär upp den i små bitar.


Prova även

Tips

Denna fudge går även att göra med vanlig vispgrädde för en icke vegansk fudge.