Terese Cedergren

Vattenmelon gazpacho med scampi

Föregående Nästa
IMG_0029.JPG
Gazpacho på vattenmelon är läskande gott och med scampi gör de sig till en grym förrätt eller som en lättare lunch.

Ingredienser

  • 4 dl vattenmelon
  • 2 dl gurka
  • 1 st rödpaprika
  • 0,5 st röd chili
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 kruka(or) färsk mynta
  • svartpeppar
  • Topping:
  • salt
  • 8 st scampi

Gör så här:

Dela och skär bort skalet från melonen.


Dela, kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Pressa citronjuice.


Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa slätt.


Smaka av med svartpeppar.


Stek svampin hastigt och salta.


Kyl soppan ordentligt.


Servera gärna i glas och garnera med scampi och mynta.