Terese Cedergren

Ugnsbakade rödbetor med pepparrotskräm

Föregående Nästa
foodfolder-bakade-rödbetor-web.jpg
Gott, effektfullt och perfekt tilltugg! Underlätta receptet med att köpa färdigkokta rödbetor och toppa med gräddfil, pepparrot och något sött. Servera med rosa bubblor!

Ingredienser

  • 0,5 kg Förkokta rödbetor
  • 1,2 dl gräddfil
  • 45 g pepparrot
  • salt
  • svartpeppar
  • Topping:
  • 1 kvist rosmarin
  • hjortronsylt alt. honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.


Om det finns tid så häll gräddfilen i ett kaffefilter och låt den droppa av i ca 1 timme. Blanda gräddfil och pepparrot i en skål. 


Dela rödbetorna och lägg dem sedan på en plåt, häll på/i pepparrotsblandningen och in i ugnen. Grädda dem i ca 8-10 min.


Ta ut rödbetorna från ugnen, lägg upp på ett fat, toppa med honung alt. hjortronsylt, flingsalt, fänkåls dill eller färsk rosmarin och dra ett varv med svartpeppar kvarnen.


Gott till

Tips

Sydgrönts grönsaker finns hos bla på Ica och Willys och du kan alltid be din butik att ta hem deras produkter.