Terese Cedergren

Ugnsbakad blomkål med "crunchy" täcke

Föregående Nästa
ugnsrostadblomkål3.jpeg (20)
ungnsrostadblomkål.jpeg (24)
Ugnsbakad blomkål med en "crunchy" topp av havregryn, smör , citron och salvia. Enormt god som den är eller som tillbehör till tex anka eller fisk.

Ingredienser

  • 1 st blomkål ca 500g
  • 100 g smör
  • 75 g fetaost
  • 2 nypa(or) salt
  • 1 knippe färsk salvia
  • Paj:
  • 3 dl havregryn
  • 150 g smör
  • 1 st färsk citron
  • 2 nypa(or) salt

Gör så här:

Sätt ungnen på 200 grader.


Ansa blomkålen och ställ den i en ugnssäker form.


Gnid in hela huvudet med 100 g smör. Salta.


Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Se till så att inte kålhuvudet bränns.


Baka ihop smuldegen - havregryn, fetaost, smör, citron, salvia.


Sänk värmen till 150 grader och strö på smuldegen och baka ytterligare cirka 30 minuter till blomkålen är mjuk, testa med en tandpetare.


Servera och smaka av med salt.