Terese Cedergren

Tryffelpasta

Föregående Nästa
tryffelpasta
Enkelheten gör tryffelpastan så god, smöret och äggulorna låter tryffeln dominera men tillför krämigheten. Pronto!

Ingredienser

  • 2 st schalottenlök
  • 0.5 dl Vermouth alt. torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 2 st äggulor
  • 400 g pasta
  • 2 st Färsk svart tryffel (konserverade går också bra)
  • 50 g riven parmesan
  • 1 msk smör
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa malen svartpeppar

Gör så här:

Skala och finhacka löken, fräs i smör och tillsätt vinet.


Tillsätt sedan grädden och låt den sjuda ned till en tjock gulvit sås.


Koka pastan al dente.


Hyvla tryffeln och riv parmesanen.


Häll av pastan med spar lite pastavatten vid sidan av.


Blanda sås, parmesan, äggulor och tryffel (ev tryffelolja) med pastan och häll på pastavatten om pastan blir torr. 


Värm under omrörning på spisen tills såsen klibbat fast runt pastan.


Smaka av med salt och peppar.


Gott i glaset;

Tips

Använd eventuellt vit tryffelolja.

Till detta så drick gärna ett Chianti Classico!

https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/bilogia-203101
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/bilogia-203101