Terese Cedergren

Tryffelpasta

Föregående Nästa
tryffelpasta
Enkelheten gör tryffelpastan så god, smöret och äggulorna låter tryffeln dominera men tillför krämigheten. Pronto!

Ingredienser

  • 6 st äggulor
  • 400 g pasta
  • 10 g Färsk tryffel (konserverade går också bra)
  • 50 g riven parmesan
  • 25 g smör
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa malen svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan al dente, häll av och spar ca 1 dl pastavatten.

Riv tryffeln och parmesan.

Rör samman parmesan, äggulor, smör och tryffel (ev tryffelolja) med pastan och häll på pastavatten om pastan blir torr. Den ska kännas krämig i konsistensen.

Läs mer om tryffel här!

Smaka av med salt och peppar.

Gott i glaset

Tips

Använd eventuellt vit tryffelolja.

Till detta så drick gärna ett Chianti Classico!