Terese Cedergren

Tonfisktatar med vaktelägg

Föregående Nästa
foodfolder-tatar-tonfisk-web.jpg
Tjusig och otroligt smakfull tatar på färsk tonfisk smaksatt med citronzest, olivolja och ingefära. Servera tonfisktataren på ett stort fat alt i små portionsskålar med vaktelägg och toppa med avokadoröra. I glaset kan vi varmt rekommendera rosévin!

Ingredienser

  • 400 g färsk tonfisk
  • 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 1 msk finriven ingefära
  • Sås:
  • 2 st avokado
  • 1 st lime
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 2 nypa(or) salt
  • Tillbehör:
  • 1 paket ruccola
  • 1 knippe ärtskott
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 st vaktelägg alt. små ägg
  • Topping:
  • svartpeppar

Gör så här:

Tonfisk


OBS! Be om en sushitonfisk i fiskdisken eller tala om att du ska servera den rå. I annat fall kan du själv frysa fisken i 48 tim.


Tärna tonfisken i små kuber.


Skala och riv ingefäran fint. Tvätta citronen och riv zesten.


Blanda samman tonfisk och ingefära med olivolja, citronzest och salt.


Avokado


Dela avokadon och ta ut kärnan. Mosa fruktköttet med limesaft, ingefära och pressad vitlök till en röra. Samla av med salt.


Servera


Lägg upp tataren på serveringsfat eller i portionsskålar, gör en liten grop i mitten för äggulan från vaktelägget.


Garnera med svarta sesamfrön, ruccola och ärtskott och limeklyftor, dra ett par varv med svartpepparkvarnen ovanpå tataren.


Gott till

Tips

Lyssna på podden via Itunes, Spotify eller Acast.