Terese Cedergren

Tonfisktaco

Föregående Nästa
BE3E9A03-205D-482B-B3BE-F0E2411ED897.jpeg
Träningstaco eller taco med tonfisk på burk! Trodde aldrig de skulle bli bra men så fel jag hade. Lite "limehack" när tiden inte räcker till eller man inte har en spis! Testa även med fiskpinnar i tacon.

Ingredienser

  • 6 st tacoskal alt. tortillabröd
  • 1 burk(ar) tonfisk i vatten
  • 6 st salladsblad
  • 0,6 dl sojabönor
  • 1 st salladslök
  • 1 st morot
  • 0,6 dl rödkål
  • picklad lök (valfritt)
  • Sås:
  • 2 st avokado
  • 1 st lime
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 2 nypa(or) salt
  • Topping:
  • Sriracha Mayo
  • 1 kruka(or) färsk koriander

Gör så här:

Öppna burken med tonfisk och låt den rinna av.


Mosa avokadon med vitlök, salt och saften från hälften av limen. Skär upp resterande av limen till servering.


Skölj salladen. Hyvla rödkålen alt. Gör en rödkålssallad. Tina sojabönorna och skala och tärna morot. 


Fyll tacon/tortillabröden med sallad, rödkål, sojabönor, morot, guacamole, tonfisk och toppa med Sriracha Mayo och rikligt med koriander.


Ät och njut!


Gott till