Terese Cedergren

Tonfiskpasta

Föregående Nästa
foodfolder_tonfiskpasta-1.jpeg
Lättlagad pasta med tonfisk på burk - koka ihop tomat och vitlök, smaksätt med kapris och svarta oliver ge twist från citronzest. Enkelt är gott!

Ingredienser

  • 1 burk(ar) tonfisk
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1 krm chili
  • 3 msk olja
  • 400 g passerade tomater
  • 16 st körsbärstomater
  • 2 msk kapris
  • 12 st svarta oliver
  • 0,5 st citron (riv zesten)
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • Topping:
  • hackad persilja
  • Tillbehör:
  • 4 portioner spaghetti

Gör så här:

Skala och finhacka vitlök och chili. 


Hetta vitlöken och chilin i olja i en stekpanna på medelvärme utan att den tar färg.


Dela tomaterna och tillsätt dem tillsammans med de passerade tomater och låt sjuda på låg värme i ca 15 min. 


Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.


Rör i tonfisken, kapris, svarta oliver, svartpeppar och citronzest i såsen. Ta några msk av kokvattnet från pasta att späda såsen. Smaka av med salt.


Hacka persilja. 


Blanda pastan med tonfisk- och tomatsåsen och toppa med persilja.


Servera tonfiskpastan direkt ur stekpannan. Strö över lite flingsalt nymalen svartpeppar.


Här hittar du Oritz tonfisk på burk...


Här hittar du Martelli pastan...


Testa även