Terese Cedergren

Tomatsoppa med rostade kikärtor och parmachips

Föregående Nästa
foodfolder-tomatsoppa-2
Len och värmande tomatsoppa med "crunchiga" kikärtor och sälta från parmaskinka.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk lantbuljong
  • 2 tsk rött paprika pulver
  • 1 burk(ar) ekologiska skalade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1,5 dl rostade kikärtor
  • 2 skiva(or) rostad parma skinka
  • 2 st salladslök
  • salt
  • svart peppar

Gör så här:

Hacka vitlöken och den gul löken, hetta den sedan i en kastrull.


Häll ned buljongen och paprika pulvret låt dra ihop med löken. Häll sedan på tomaterna och låt koka ihop ca 10 min.


Mixa soppan slät och häll på vatten till önskad konsistens (ca 4 dl vatten)


Toppa soppan med hackad salladslök, rostade kikärtor och parmachips.



Gott till;

Tips

Hoppa parmachipsen och strö över lite parmesan för att få soppan vegetarisk.