Terese Cedergren

TikTok Salmon rice bowl

Föregående Nästa
foodfolder-tiktok-salmon-rice-bowl.jpeg
Emily Mariko's TikTok bowl med lax och ris dök upp i mitt flöde så jag blev bara tvungen att testa de! Rätten lever helt klart upp till hypen den fått så börja laga :) Här är min tolkning och recept.

Ingredienser

  • 250 g Laxfilé bit (jag tog varmrökt lax)
  • 125 g Kokt vitt ris
  • 1 msk risvinäger (valfritt)
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk Sriacha
  • 2 msk Majonäs
  • 4 st Rostat sjögräs
  • 1 st Avokado
  • 1 msk Purjolök el vårlök
  • 1 msk Sesamfrö (valfritt)
  • 1 dl Sojabönor (Valfritt)

Gör så här:

Dela och skär avokadon i skivor. Hacka löken.


Om laxbitarna har skinn, ta bort de och dela dem i mindre bitar med förslagsvis en gaffel.


Blanda ner i en skål tillsammans med ris.


Häll på en skvätt risvinäger (valfritt), sojasås, sriracha och majonäs. Rör ihop och smaka av till valfri hetta och krämigt. Addera sojabönor (valfritt) och resterande ingredienser.


Lägg upp lax- och risröran i skålar och toppa med rostad tång, sesamfrön, majo och sriracha efter smak.


Se Emily Mariko's TikTok filmen här >>


@emilymariko
♬ original sound - Emily Mariko

 


Tips

Går även bra att byta ut laxen mot tonfisk på burk rökt tofu eller grillad kyckling.