Terese Cedergren

Thai larb - Thailändsk färssallad

Föregående Nästa
foodfolder-thai-larb-1.JPG
Blev bjuden på denna goda thai inspirerade färs rätt som severas i salladsblad. Passar perfekt när man är ett större sällskap eller vid mingel.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfärs alt. fläskfärs
  • 3 klyfta(or) vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st rödlök (mellanstor)
  • 2 msk fisksås
  • 300 g Haricots verts
  • 1 st röd chili
  • 1 kruka(or) koriander
  • 1 kruka(or) mynta
  • 2 st lime
  • 2 st salladslök
  • 1 st romansallad alt. isbergssallad
  • Topping:
  • 1 dl hackade cashew nötter
  • Tillbehör:
  • jasminris

Gör så här:

Skala vitlöken och skiva chilin och rödlöken tunt. Ansa haricots vert och dela dem på mitten.


Hetta upp en stekpanna, tillsätt oljan och pressa ned vitlöken.


Rör om och vänd ner färs och fisksås. Stek sedan färsen tills den är smulig under omrörning.


Tillsätt chili, rödlök och haricots vert när färsen är genomstekt.


Skiva salladslöken tunt. Hacka korianderblad och stjälkar. Grovhacka myntabladen.


Pressa en skiva lime över färsblandningen och vänd ner salladslöken, myntan och koriandern. (om någon är känslig för tex koriandern så servera örterna i sälar vid sidan av)


Skiva lime och hacka nötterna,  servera dem vid sidan om.


Lägg färsen i romansalladsblad och servera med nykokt jasminris.



Gott i glasen;

Tips

Välj färs efter säsong, tycke eller smak!