Terese Cedergren

Tekakor med bönor och rågmjöl

Föregående Nästa
foodfolder-tekaka-med-bönor-1.jpeg
En klassiker i saftig tappning - dessa tekakor är otroligt goda och något nyttigare! Perfekt om man vill stå sig lite längre, prova och njut :)

Ingredienser

  • 400 g vita bönor
  • 2 dl fingervarmt vatten
  • 75 g smält smör
  • 1 förpackning(ar) jäst
  • 2 msk honung
  • 6 dl rågmjöl
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Skölj de kokta bönorna i vatten, mixa dem tillsammans med smält smör, honung, salt och vatten. Smula ner jästen och fortsätt mixa helt slät.


Blanda ner övriga ingredienser och låt jäsa två timmar, täckt med den handduk.


Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 16 delar. Rulla till små bollar och platta sedan ut till kakor, 10 cm i diameter, och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Nagga med en gaffel och låt jäsa övertäckta ytterligare en timme.


Sätt ugnen på 250 grader, mot slutet av jästiden.


Grädda 5-8 minuter tills de har fått färg och låt dem sedan svalna lite på galler.