Terese Cedergren

Tatar med kaviar

Föregående Nästa
foodfolder-tatar-joakim-nyholm.jpeg
Den ultimata lyxen och en otroligt vinvänlig tatar toppad med oscietra caviar signerad min vän och tillika kocken Joakim Nyholm.

Ingredienser

  • 200 g Oxfilé alt. innanlår
  • 4 msk kaviar (oscietra caviar)
  • 1 st schalottenlök
  • 0,5 st citron
  • 4 msk mild olivolja
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • smör

Gör så här:

Skär ovh hacka köttet fint.


Finhacka sedan löken och svetta den snabbt i en panna med smör eller rapsolja så att den blir lätt mjuk. 


Riv zesten (yttersta skalet) på citronen.


Blanda samman köttet, löken, citron zesten, olivolja och smaka av med salt och vitpeppar.


Montera tartaren med en sked kaviar på toppen.