Terese Cedergren

Taco med hummus och halloumi

Föregående Nästa
foodfolder-tocos-hummus.JPG
Godaste "hitte på maten"! Brukar alltid ha tortillabröd i frysen perfekt att ha vid tillfällen då man snabbt behöver fixa lunch eller middag. Till dessa tacos använde jag hummus som bas och halloumi, morötter, salladslök, mynta och gräslöksblommor som fyllning.

Ingredienser

  • 6 st tortillabröd
  • 300 g hummus
  • 200 g halloumi
  • 3 st morötter
  • 2 st salladslök
  • 0,5 kruka(or) mynta
  • 1 st lime

Gör så här:

Hacka salladslöken och morötterna.


Skiva och stek halloumi.


Bred tortillasbröden med hummus och lägg på morötter, salladslök och toppa med mynta.


Tresa lime över tacosarna.


Dekorera med gräslöksblommor om du har!





Dessa tacos serveras med fördel med alkoholfria Ega Rooibos - en fruktig blandning av rooiboste och druvjuice med inslag av granatäpple, citrus och örter. Tips! Blanda den med mineralvatten då den är väldigt koncentrerad. Läs mer här!

Tips

Byt ut hummusen mot pesto eller någon annan röra, variera grönsakerna och örterna efter tycke, smak och kylskåpet!