Terese Cedergren

Svartkålschips

Föregående Nästa
svartkål.jpg
Helt klart en ny favorit - svartkålschips smaksatta med tryffelsalt. Nyttigt, gott och ett perfekt tilltugg till de vita vinet eller varför inte toppa din maträtt med. Passar ypperligt till sashimi, ugnsstekt fisk och kött - låt fantasin flöda i kombinationer :)

Ingredienser

  • 0,2 kg svartkål
  • 2 msk rapsolja
  • Topping:
  • tryffelsalt

Gör så här:

Tryffelsalt finns i välsorterade matbutiker eller delikatessbutiker, jag gjorde mitt eget då jag köpt en tryffel som låg i grovsalt. Dvs saltet tar smak från den färska tryffeln och istället för att slänga de så bortlade jag de och strödde över den rostade svartkålen. Om du inte får tag i varken färsk tryffel eller salt så kan du ta lite tryffelolja men var försiktig då den ofta är väldigt  distinkt.


svartkålschips


Sätt ugnen på 90- 100 grader.


Skölj kålen och krama den sedan med hushållspapper.


Skär bort strängen i mitten och lägg kålen i en plastpåse eller skål.


Häll på olja och blanda runt.


Lägg ut kålen på plåtar med bakplåtspapper, så att svartkålsbitarna ligger helt utspridda.


Salta med tryffelsaltet.


Sätt in en plåt i taget i ugnen.


Låt stå i ugnen 15-20 minuter eller tills alla chipsen är krispiga och torra. Tiden beror lite på ugnens intensitet.


Gott till

Tips

Psst. Använd även tryffelsaltet på din popcorn!