Terese Cedergren

Stömmingsflundra

Föregående Nästa
strömmingsflundra-foodfolder-2.jpeg
Sen barnsben har jag fiskat och ätit strömming! Här kommer en sann klassiker som passar utmärkt att servera på en macka eller med potatismos & lingon. Laga & njut!

Ingredienser

  • 400 g strömmingsfiléer
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 dl grovt rågmjöl alt. ströbröd
  • salt & peppar
  • 80 g smör
  • 1 tsk citron
  • Topping:
  • 1 dl hackad rödlök
  • Tillbehör:
  • potatismos alt. bröd
  • hovmästarsås

Gör så här:

Rensa och skölj strömmingsfiléerna. Lägg dem med köttsidan upp.


Blanda rumstempererat smör med hackad dill och lite pressad citronsaft. Lägg en klick dill-smör på hälften av strömmingarna och lägg på resten av filéerna.


Vänd dem i grovt rågmjöl blandat (eller ströbröd) med salt och peppar.


Stek strömmingsflundrorna i smör på medelvärme tills de är genomstekta, 2-3 minuter per sida.


Servera direkt med potatismos, dill, färsk hackad eller picklad rödlök eller varför inte på en macka med hovmästarsås. 



Servera strömmingen med fördel till en pilsner! Lyssna på vårt podd avsnitt om öl här nedan.