Terese Cedergren

Sour

Föregående Nästa
foodfolder-sour.JPG
DYI, vardagslyx, lyx kalla det vad du vill men de är alltid godare både smakmässigt och för själen att göra saker från grunden. Här är recept på egen sour, så gott och dessutom fylld med C-vitamin. Använd den till att blanda både vanliga och alkohol fria drinkar och cocktails.

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 0,8 kg citroner
  • 8 dl socker
  • 4 dl vatten

Beskrivning:

Koka vatten och socker till en sockerlag, låt sedan lagen svalna.


Tvätta och pressa citronerna.


Häll ned juicen i sockerlagen och lägg sedan ner ett par citron halvor i lagen.


Låst står i minst 48 timmar innan servering.


Tappa upp på flaskor. Går utmärkt att frysa in till varmare dagar :) (tänk på att inte använda glasflaskor om du ska frysa in sourn)


Drick den som den är eller använd den i drinkar och cocktails.

Tips

För att göra sourn än mer fylld med nyttigheter, hyvla mer några bitar ingefära när du kokar socker och vatten!