Terese Cedergren

Sötpotatisgryta med torskrygg

Föregående Nästa
fridasfiskgryra
Min vän Frida är en riktig klippa i köket, hennes fiskgryta med sötpotatis och torsk är ett hett tips kalla och höst ruskiga dagar! Frida förespråkar rosé till denna gryta som är ett bra val, annars passar det även bra med ett smakrikt vitt vin.

Ingredienser

  • 4 st torskryggfiléer alt. laxfiléer
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 2 st fiskbuljong tärning(ar)
  • 2 st sötpotatis(ar)
  • 5 dl creme fraiche alt. smetana (laktosfri)
  • 1 påse saffran
  • 2 nypa salt
  • 2 nypa svartpeppar
  • 1 knippe färsk koriander

Gör så här:

Skölj grönsakerna och löken noga och skör upp i fina bitar.


Häll i crème fraichen alt. smetanan först tillsammans med kryddor, buljong, sötpotatisen och grönsakerna i en stor gryta med lock och låt puttra i ca 10-15 min.


Skär alt klipp fisken i större bitar och lägg sedan ner den i grytan och låt koka långsamt under lock i ca 5-10 min eller tills att sötpotatisen känns klar. Kokar du fisken för länge blir den lätt seg och tråkig.


Servera och garnera med färsk koriander. 


Smaka av med alt och svartpeppar.


Prova med italienska Cassiopea rosé alt. ett fatlagrat chardonnay från amerikanska Journeyman.


Gott till;