Terese Cedergren

Solrosfrö hummus

Föregående Nästa
E4A6C4A5-884F-44AC-BC55-D049DBB8815F.jpeg
Nötig god hummus gjord på solrosfrön. Perfekt som dipp röra till grönsaker och rotfrukter.

Ingredienser

  • 3 dl solrosfrön
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 msk citron
  • salt
  • ev. vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och rosta solroskärnor lätt, ca 10 minuter.


Mixa till kräm med vitlök, citron och rapsolja.


Tillsätt ev lite vatten om krämen blir för tjock.


Servera med


Servera med råa eller ugnsrostade rotsaker.


Jag rostade 500 g jordärtskockor långsamt i ugnen på ca 100 grader i 2 tim och serverade med hummusen. En klockren kombo till ett glas Morgon från Georges Duboeuf.


Gott till;