Terese Cedergren

Smördegspizza

Föregående Nästa
foodfolder-smördegspizza-RDM-bib-w.jpg
Har du tidsbrist eller ska ha en större bjudning - här är ett av de mest uppskattade och enklaste tilltuggen - Smördegspizza! Som dessutom går att variera i all oändlighet och är otroligt "vinvänlig" med sin krispiga botten.

Ingredienser

  • 1 förpackning(ar) smördeg
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk pesto
  • Topping:
  • 50 g lufttorkad skinka alt. soltorkade tomater
  • 0,5 kruka(or) timjan

Gör så här:

Sätt ugnen på 180-200˚C.


Rulla ut smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper. Ps. Skär degen i förväg för att underlätta att dela bitarna efter gräddning.


Fördela crème fraiche och pesto på smördegen.


Grädda pizzan mitt i ugnen tills den är ”puffig” och gyllenbrun, ca 18-20 minuter.


Toppa med färsk timjan och lufttorkad skinka alt. torkade tomater.


Servera genast!



Servera "smördegspizzan" med vardagsvinet Rocca di Montemassi


 

Tips

Variera toppningen efter tycke och smak! Testa olika typer av pesto tillsammans med kokt potatis eller tex stekt zucchini.