Terese Cedergren

Smördegspaj med ananas

Föregående Nästa
EFBFBECA-973E-401E-981C-52ADFE7B264F.jpeg
Världens mest snabbfixade paj! Variera frukten och bären efter säsong. Servera med glass & grädde.

Ingredienser

  • 1 st Smördeg
  • Ananas eller annan frukt
  • 1 dl Strösocker
  • 50 g Smör
  • 2 msk Rom
  • Tillbehör:
  • vaniljglass
  • 2 dl grädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 °C.


Smält strösockret i en stekpanna, tillsätt smör och eventuellt rom.


Skala frukten/bären.


Rulla ut smördegen i en ugnssäker form/gjutgärnspanna.


Fördela frukten/bären i pajskalet.


Häll socker och smör smeten över frukten och grädda pajen i 20 min.


Servera pajen ljummen eller varm med glass och grädde.