Terese Cedergren

Smörbakad rotselleri med polkabetor och parmesan

Föregående Nästa
image.jpeg (510)
Mat i säsong när den är som godast ;) Smörbakad rotselleri med betor och parmesan är gudomligt gott som det är eller som tillbehör till köttbiten.

Ingredienser

  • rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 knippe blad persilja
  • salt
  • peppar
  • 8 st polkabetor
  • 1 klyfta(or) citron
  • 100 g parmesan

Gör så här:

Skala rotsellerin ordentligt och gnid sedan in den runt om med olja.


Salta och lägg ner dem i en ugnssäker form lägg sedan på klickar av smör.


Baka i ugnen på 220 grader i 10 minuter, sänk sedan till 175 grader och baka i 60 minuter.


Lägg rödbetorna i kokande vatten med ca 1 msk salt per liter vatten. Koka dem sakta nätt och jämnt mjuka 15-20 minuter beroende på storleken. Prova med sticka om de är färdiga.


Låt dem svalna och dra sedan av skalet. Skär dem i klyftor och pressa lite citron över.


Ta ut rotsellerin ur ugnen och dela den i stora bitar, blanda ner betorna, persiljan och toppa med osten.


Salta och peppra lätt.


 


Servera rätten som den är eller tillsammans med en köttbit.