Terese Cedergren

Skaldjurspaella

Föregående Nästa
paella
Spansk färg- och smakrik "matglädje". Perfekt rätt att göra till fest och större sällskap.

Ingredienser

  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl avorioris
  • 0,25 g saffran
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 0,5 st hönsbuljong tärning(ar)
  • 4 st pilgrimsmussla(or)
  • 4 st tigerräkor
  • 50 g vit fisk tex. flundra eller torsk
  • 100 g bläckfisk
  • 8 st musslor
  • 0,5 st morot(ötter)
  • 0,5 st röd paprika
  • 1 dl ärtor
  • 4 st socker ärtor
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st färsk citron(er)

Gör så här:

Skala och hacka vitlök och lök, fräs den i hälften av olivoljan.


Tillsätt ris, saffran och vitt vin, låt det koka någon minut. Häll på vatten så att det når någon cm över riset och tillsätt hönsbuljongtärning(ar). Koka långsamt i ca 20 minuter. Rör om och späd med mera vatten vartefter det kokar in.


Skär paprika och morot i tunna strimlor och häll ner i riset.


Krydda med salt och peppar och stek i ytterligare ca 2 minuter.


Låt musslorna rinna av. Halstra bläckfisken, fisken, tigerräkorna och pilgrimsmusslan. Blanda grönsaker med ris, avsluta med ärter, fisken, räkorna, musslorna.


Dela citronen och servera till paellan.

Tips

Kyckling eller smakrik korv är även gott att addera i paellan.

Kommentarer: