Terese Cedergren

Fisk- och skaldjursburgare med coleslaw och rostad potatis

Föregående Nästa
foodfolder_fiskburgare.JPG
Att göra egna fisk- och skaldjursburgare är inte så svart som man kan tro och dessutom otroligt gott! Man kan även göra fler och frysa in i portioner till andra tillfällen.

Ingredienser

  • 400 g färsk lax
  • 6 st scampi (rå)
  • 4 st pilgrimsmussla
  • 2 krm hackad färsk röd chili
  • 2 krm paprikapulver (starkt)
  • 2 msk grädde
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 tsk hackad färsk persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 1 msk majsmjöl
  • 12 st potatis (små delikatess)
  • 1 msk olivolja (med D-vitamin)
  • flingsalt
  • 2 dl svartkål (fint strimlad)
  • 4 st morötter (gärna i olika kulörer)
  • 1 msk majonäs
  • 1 msk smetana
  • salt
  • peppar
  • 1 krm Zetas smaksatta olivolja med apelsin
  • 1 krm kumin
  • 0,5 st apelsin

Gör så här:

Burgare


Putsa laxen och skär den i tärningar.


Lägg ned den i en stålbunke tillsammans med chili, ägg, grädde, salt, peppar och paprikapulver.


Mixa allt med en stavmixer till en slät massa.


Skär scampi och pilgrimsmussla i bitar. (Pilgrimsmussla är valfritt man kan ha i mer scampi istället)


Lägg ned skaldjuren och hacka ned persilja och rör med majsmjölet. Låt stå i minst 20 min.


Låt smeten stå tills de andra delarna i maträtten näst intill är klara och avsluta med att dela sedan upp smeten i så många portioner du valt.


Gör stora bollar och lägg ned i hettad stekpanna och stek tills de fått gyllene kulör. Tänk på att de blir torra om man steker för länge.


 


Coleslaw


Blanda finstrimlad kål, morötter, majonäs och smetana i en bunke. 


Skär ner apelsin och smaka av med kummin, salt, peppar och apelsin olja (den sista är valfritt)


Låt stå i minst 20 min i kylskåpet.


 


Rostad potatis


Skölj av potatisen och rosta dem i sen form i 180 grader med olivolja och salt i ca 20 min.


När de är klara hacka lite persilja och strö över.


 



Gott till;

Tips

Franska Picard har väldigt bra frysta produkter, jag använde mig av deras vitlöks scampi till dessa burgare.