Terese Cedergren

Skagenröra

Föregående Nästa
foodfolder-skagenröra-3-w.jpg
Klassiskt röra med räkor, Toast Skagen är ett begrepp som kocklegenden Tore Wretman skapade.

Ingredienser

  • 0,4 kg räkor med skal
  • 1,5 dl majonäs
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 1 kruka(or) dill
  • citron
  • 1 tsk chilisås
  • salt
  • svartpeppar
  • Tillbehör:
  • salladsblad
  • rostat bröd alt. knäckebröd
  • Topping:
  • 4 tsk löjrom (valfritt)

Gör så här:

Skala räkorna, spar eventuellt några till garnering.


Lägg dem i en bunke och blanda med majonnäs och crème fraiche.


Hacka dillen fint, men spara lite till dekoration. Riv lite citronskal och pressa ur 1 tsk saft. Tillsätt dill, citron och smaksätt med salt och peppar, samt eventuellt lite cognac.


Servera på rostat- /smörstekt bröd eller i ett salladsblad, toppa med några hela räkor, en dillkvist och kanske en extra klyfta citron.

Tips

Lyssna på I glaset där vi tipsar om Springfield Estate´s Wild yeast Chardonnay som passar utmärkt till din skagentoast!