Terese Cedergren

Silltugg

Föregående Nästa
foodfolder-silltugg.JPG
Uppdaterat tilltugg med senapssill och Västerbottensröra i salladsblad.

Ingredienser

  • 20 g pinjenötter
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 2 msk olivolja
  • 2 cl färskpressad citronjuice
  • 1 dl finhackad dill spara 10 dill vippor till garnering
  • 1 msk finskuren gräslök
  • ny mald svartpeppar
  • 1 dl majonäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk skånsk senap
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 paket 5 minuters sill skuren i bitar
  • 10 st hjärtsalladsblad

Gör så här:

FÖRBEREDELSER



  1. Hetta upp en stekpanna till medeltemperatur, lägg i pinjenötterna. Skaka om pannan då och då tills pinjenötterna rostats till den färg du önskar.

  2. Blanda osten i en bunke tillsammans med olivolja, citronjuice och dill. Blanda i svartpeppar efter smak.


SENAPSILL



  1. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, senap och dill i en bunke. Smaka och tillsätt mer senap efter smak.

  2. Bland i sillen. Låt gärna stå ett dygn för att smaken skall sätta sig.


UPPLÄGGNING



  1. Forma ost blandningen till små ”sushikuddar” och lägg på salladsbladen.

  2. Toppa med en bit sill och garnera med dillvippa, gräslök och rostade pinjenötter.


Recept av Fredrik Sidoli gjort i samarbete med Nigab.

Tips

Alsace vin till julmaten! 

Turckheim Pinot Gris Réserve 2015

Ett torrt och friskt med inslag av honung,persika och kryddor.

Serveras svalt  (ca 8-10°C)

Passar till: Smakrika fisk- och kycklingrätter gärna med asiatiska inslag, dricks traditionellt i Alsace till charkuterier.