Terese Cedergren

Siciliansk pasta med ricotta, bondbönor och fänkål

Föregående Nästa
IMG_3525.JPG
IMG_3526.JPG
Pasta med siciliansk touch. Perfekt mättande vegetariskt alternativ med ricotta, bondbönor och fänkål.

Ingredienser

  • 200 g pasta (valfri)
  • 200 g fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk ricotta
  • 1 dl bondbönor/favabönor
  • 0,5 st citron
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här:

Skär fänkålen i tunna bitar gärna med mandolin. Spara fänkålsdillen.


Rosta sedan fänkålen i olivolja i ugnen på 125 grader i ca 15 minuter eller tills den är mjuk. (går även att steka fänkålen om man vill spara tid)


Koka pastan efter anvisningar i rikligt saltat vatten, när du häller av pastavattnet så spara lite att spä pastasåsen om den skulle bli torr.


Vänd ner ricotta, fänkål och bondbönor i pastan och rör om.


Smaka av med pappar och om pastan inte känns så krämig häll på lite av pasta vattnet.


Lägg upp på ett stort fat och strö fänkålsdill och riv citronzest över pastan.



 


Gott i glaset;