Terese Cedergren

Pickla eller grodda senapsfrö

Föregående Nästa
2AE0258C-2302-4BEA-91A5-5393BE2E7290.png

Men visste du att senapsfrö har flera hälsofördelar? I århundrade har man använt senapsfröet för att bota luftvägsbesvär, hosta och astma. Det är framför allt selen och magnesium som har lindrande effekt. Fröet innehåller även nyttiga ämnen som vitamin B3, mineralerna mangan, fosfor och zink, fibrer och omega-3-fettsyror. Nedan hittar du receptet på röbetspicklad senapsfrö och även hur du groddar fröna.

Bruna och gula senapsfrön hittar du i kryddhyllan i affären alt. på nätet. Det växer på en knapp vecka till piggt peppriga skott som passar utmärkt att toppa salladen, köttet, mackan eller strössla över korven istället för senap.


Så här gör du; Strö fröna (1 paket á 30 g) direkt på blötlagt hushållspapper eller bomullsrondeller. Se till att pappret/bomullen är fuktig hela tiden. Skörda efter 5-7 dagar.


Här hittar du receptet på hur du picklar senapsfrö!