Terese Cedergren

Semmelkladdkaka

Föregående Nästa
foodfolder-semla-kladdkaka.jpeg
Jag bara älskar smak kombon i semlor. Här är en variant på en klassisk semla, men som en kladdkaka. Perfekt året om! Win win!

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 150 g rapsolja
  • 2 nypa(or) salt
  • 1 st apelsin
  • 160 g grovt riven mandelmassa
  • Topping:
  • 2 dl vispgrädde
  • hackade mandlar
  • florsocker

Gör så här:

Rör ihop socker och ägg. Rör ner mjöl, kardemumma, salt och olja. Riv mandelmassa och zesten från apelsinen och vänd ner i smeten. Häll den sen i en störda alt. bakplåtspappers beklädd form.


Grädda mitt i ugnen på 190 grader i ca 18-20 min, den ska fortfarande vara kladdig i mitten.


Låt kakan svalna helt. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde.

Tips

Receptet gör sig utmärkt som mjölkfritt då du kan byta ut grädden mot en vegetabilisk en.