Terese Cedergren

SALTBAKADE RÖDBETOR MED CHEVRÉ, NÖT CRUMLE OCH HONUNG

Föregående Nästa
foodfolder-rödbetor
Att saltbaka rödbetor får verkligen fram den härliga sötman och tillsammans med chevréns gräddighet och sälta så blir de en fullträff!

Ingredienser

  • 8 st små rödbetor
  • 0.5 dl grovsalt
  • 2 st rågbröd
  • 1 msk smör
  • 200 g chevré
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 0.5 dl valnötter
  • 4 msk honung
  • 1 knippe färsk timjan
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 150-175 grader.


Skrubba skalen på rödbetorna noga och lägg dem på en bädd av grovt salt i en ugnsfast form. Baka dem cirka 30 minuter i ugnen eller tills de är mjuka. 


Rosta nötterna i en stekpanna och stek sedan brödet så de får en gyllene färg i smöret.


Lägg in brödet med rödbetorna så att de blir knaprigt.


Hacka nötterna och brödet.


Skala rödbetorna om det behövs annars lägg upp på tallrikar.


Smula chevré över de varma rödbetorna, ringla honung över och strö på nöt och bröd crumblen, peppra och dekorera med färsk timjan.

Tips

Till detta så drack vi en en Gewurztraminer från Alsace, Comtes d´Isenbourg, riktigt trevlig combo!