Terese Cedergren

Saltlakritsbollar

Föregående Nästa
foodfolder-lakritsbollar.JPG
foodfolder-lakritsbollar-1.JPG
Om du gillar lakrits så är dessa rawfood godbitar beroendeframkallande, kombinationen av sötma och sälta är magisk... Dessutom inte helt onyttiga då basen är dadlar, chiamjöl och kokosolja ;) Passar väldigt bra till mustiga röda viner.

Ingredienser

  • 20 st dadlar (utan kärnor)
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk chiamjöl
  • 3 tsk lakritspulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa(or) salt

Gör så här:

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer till en slät och jämn smet. (Spar 1/3 lakritspulver till att pudra "rawbollarna" med)


Smaka av och tillsätt mer lakritspulver eller salt om det behövs. (Jag använde 50/50 vanligt lakritspulver/salt lakritspulver)


Ställ in smeten i kylskåpet i 1 timme för att låta den stelna något, blir lättare att rulla bollarna om smeten är lite hårdare.


Dela upp smeten och rulla små bollar och pudra lakrits pulver över dem.


Förvara lakritsbollarna i frysen och ta fram bara någon minut innan servering så de är riktigt kalla.



Liknande recept;


Fruktremmar


Rawpraliner


Choklad- och jordnötspraliner


Rawisglass


Testa även;


 


 

Tips

Mjölet går att bytas ut mot ex. kokosmjöl.