Terese Cedergren

Salsa verde på örter & rädisblast

Föregående Nästa
foodfolder-salsa-verde-masi.JPG
foodfolder-salsa-verde.JPG
Godaste örtblandningen med rädisblast, sardeller, vitlök och rapsolja som går snabbt att röra ihop. Passar till allt grillat eller på pasta så som pesto eller som dipp till grönsaker.

Ingredienser

  • 8 st blast från rädisor
  • 1 kruka(or) persilja
  • 1 kruka(or) gräslök
  • 0,5 kruka(or) salvia
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1 msk kapris
  • 4 st sardeller
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 st saft av pressad citron
  • salt
  • peppar

Gör så här:

Skölj rädisbladen noga. TIPS! Lägg dem i en skål med kallt vatten så att jorden släppen, skölj sedan under rinnande vatten.


Blanda blasten, persilja, gräslök, salvia,  skalad vitlök, kapris, sardeller och olja i en skål och mixa ihop med en stavmixer. 


Smaka av med citronsaft, ev. salt och peppar.




Servera till grillad blomkål och flankstek!

Tips

Testa även rödvinssmör, tryffelmajo eller rökig tomatsås