Terese Cedergren

Salma lax sashimi med blodapelsin och avokadomajo

Föregående Nästa
foodfolder-sashimi-salma-lax
foodfolder-sashimi-salma-lax2
Lyxig snabbmat, laxsashimi med blodapelsin! Detta är för mig bra snabbmat perfekt när tiden inte riktigt är med en. Just vid dessa tillfällen är det enormt viktigt att sköta sin kost för att hålla hälsan. Den söta syran i apelsinerna gifter sig totalt med Salma laxen och avokadomajon.

Ingredienser

  • 400 g Salma lax
  • 4 st blod apelsin
  • 4 tsk avokado
  • krasse
  • 0,5 dl soya
  • 4 nypa(or) svart salt Mill&Mortar
  • Topping:
  • 2 msk majonäs
  • 1 msk wasabi
  • salt

Gör så här:

Original receptet är för 4 huvudrätts portioner.


Skär Salmalaxen, avokado, blodapelsin i kuber.


Mixa en avokado med wasabi och majonnäs till en slät kräm. 


Blanda soya med lite blodapelsin juice.


Lägg upp laxen i glas om det är en förrätt alt en tallrik om det är en huvudrätt.


Klicka på avokadokrämen och häll över soya blandningen, dekorera med Mill & Mortar´s svarta salt och krasse.


 


Tips

Om du gör detta recept som en förrätt alt mingelmat så räcker det med avokadokrämen istället för avokadokuberna.