Terese Cedergren

Saftiga revbensspjäll

Föregående Nästa
foodfolder-revbensspjäll
foodfolder-revbensspjäll-2
Saftiga och möra tjocka revbenspjäll, helt klart värda att testas :)

Ingredienser

  • 1,2 kg revbensspjäll (tjocka)
  • 5 dl öl
  • 1 dl julmust alt. coka cola
  • 2 msk soja
  • 1 msk mald paprika
  • 1 st apelsin
  • 2 tsk vitpeppar (mald)
  • 1 krm kanel
  • 0,5 sirap
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 2 st gul lök

Gör så här:

Slå på öl, cola, soja, vinäger, olja, grovt skuren lök och vitlök samt kryddorna i en gryta.


Lägg ned revbensspjällen, sjud 2,5-3 timmar tills spjället är mört. Ta upp köttet.


Reducera sedan spadet till 1,5 dl och smaksätt det med sirap, kanel och vitpeppar.


Glasera spjället med såsen och baka det i 175 gradig ugn i ca 25-30 minuter. Pensla under tiden. Salta och peppra.


Servera med rödbetssallad, coleslaw och grönkålschips.