Terese Cedergren

Saffransgröt

Föregående Nästa
image.jpeg (51)
Saffran + gröt = perfekt julstämning

Ingredienser

  • 1,5 dl rundkorning ris (grötris)
  • 3 dl vatten
  • 1,5 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 7 dl standard mjölk
  • 1 st kanelstång
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 msk agave syrup alt. strösocker
  • 0,5 g saffran
  • Topping:
  • keso
  • kanel
  • sirap

Gör så här:

Blanda ris, vatten, smör, 1/2 påsen saffran och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min.


Tillsätt mjölk, resterande saffran och vanilj- och kanelstång. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min.


Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock.


Smaksätt med sockret alt. agave syrup.


Keso, kanel och sirap till servering.