Terese Cedergren

Rustika morotsscones

Föregående Nästa
image.jpeg (70)
image.jpeg (71)
image.jpeg (69)
Att spendera helgmorgnar med god frukost är livsnjutning! Dessa relativt lättlagade rustika scones med morötter är super goda.

Ingredienser

  • 2 dl riven morot
  • 1 dl kvarg alt. filmjölk
  • 75 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 msk honung
  • 2 nypa(or) salt
  • 2 dl rågsikt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°


Blanda rågsikt, mjöl, havregryn bakpulver och salt.


Finfördela rumstempererat smör i blandningen med fingrarna. Rör ner morötter, honung, kvarg och ägg.


Dela blandningen i 8 delar, och rulla till bollar.


Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.


 

Tips

Servera gärna med cream cheese ost, lemoncurd alt. marmelad.