Terese Cedergren

Rustik köttfärsås

Föregående Nästa
image.jpeg (304)
image.jpeg (303)
En hederlig köttfärsås är ytterst underskattat! Rustik, smakrikt och riktigt mättande är precis vad man ibland behöver. För att öka sältan och smakintensiteten i min köttfärsås så brukar jag addera vin, oliver och kapris.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 burk(ar) krossade tomater
  • 2 msk paprika pulver
  • 0,5 st färsk röd chili
  • 1,5 msk kapris
  • 1,5 msk oliver
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk oregano

Gör så här:

Bryn färsen i olja.


Tillsätt hackad gul lök, vitlök och bryn ytterligare under omrörning.


Häll på vinet, tomatpuré, kryddor och tillsätt tomater.


Låt koka ca 20 minuter. Smaka av med kapris och oliver.


Servera med valfri pasta.



 


Gott till;

Tips

Att riva morot och ha i köttfärssåsen är också gott!