Terese Cedergren

Rotsellericarpaccio

Föregående Nästa
foodfolder_kålrotcarpaccio.JPG
foodfolder_kålrots_carpaccio-1.JPG
Rotselleri när den är som godast, pickla den lätt och gör en vegetarisk carpaccio toppad med Gruyere och en äggula.

Ingredienser

  • 200 g rotselleri
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 st citron
  • 50 g gruyere (smakrik hårdost)
  • 2 st äggula
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

Skär med en vass kniv eller hyvla rotsellerin så tunt som möjligt gärna på en mandolin.


Lägg de hyvlade skivorna i kallt vatten med citronsaft, salt och socker, låt stå i minst 20 min.


Lägg ut den hyvlade rotsellerin på tallrikar och pressa lite citronsaft över.


Riv hårdost över och lägg en äggula i mitten.


Ringla en god olivolja över och strö svartpeppar över carpaccion. Dekorera gärna med en grön kvist, själv hade jag en fänkål som jag tog de gröna från.


 


Kålrotcarpaccio


Servera med

Tips

Kålrotsrecept;

Vitvinsbakad kålrot