Terese Cedergren

Rotfruktssnittar med mögelost och granatäpple

Föregående Nästa
foodfolder-snittar.JPG
IMG_7038.JPG (1)
Gott enkelt och "lite nyttigare" tilltugg. Rosta valfria rotfrukter, lägg blåmögelost på och toppa med granatäppelkärnor.

Ingredienser

  • 100 g Blåmögel ost
  • 0,5 st granatäpple
  • 1 st sötpotatis
  • 0,5 st rotselleri
  • salt
  • olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°C och rosta rotfrukterna i skivor med salt och olivolja tills det börjat hårdna (ca 30 min). Kan även rekommendera att använda blå potatis (Blå Kongo), effekten med kulörerna är verkligen fint.


Skiva osten och lägg den på de svala rotfrukterna och strö granatäppelkärnor över snittarna.


Enkelt, gott och lite nyttigare!


Testa även