Terese Cedergren

Rotfrukts knäcke

Föregående Nästa
IMG_3587.JPG
Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med fröer och rotfrukter. Servera med avokado, stekt, chilifrön eller kokt ägg eller med ricotta, avokado och bär.

Ingredienser

  • 2 msk palsternacka
  • 2 msk rödbeta
  • 2 msk morot
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten

Gör så här:

Rotfrukterna


Skala och riv alt hacka rotfrukterna.


Sätt på ugnen på 175 °C.


Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper – men inte för tätt för att få dem extra krispiga.


Ringla lite olja och salt över dem och grädda dem sedan  i mitten av ugnen på i cirka 20-40 minuter. Vänd på dem då och då.


Smeten


Sänk värmen på ugnen till 150°C.


Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten.


Låt svälla ca 15 minuter. Rör sedan ner rotfrukterna.


Bred ut smeten tunt på en bakplåtspapper beklädd plåt.


Grädda mitt i ugnen ca 1-1½ timme. Låt knäcker svalna på ett galler.


 


 

Tips

Vill du spara tid så har Risenta färdiga mixer för att göra eget knäckebröd.